Aktuellt

September 2023

Maj 2020

NYHET! Nu hittar ni oss även på …

 

 

Nu finns vi att köpa på Pressbyrån och 7- eleven med våra en-portionsrätter och pajer 300 g. I sortimentet finns att välja mellan åtta olika en-portionsrätter och tre stycken pajer.

Ni kan hitta oss i upp till ca 500 butiker totalt sett. Fråga gärna i butik, om du inte hittar. Välkommen att prova!

 

 

 

NYHET!

Måltid för 2 personer.

Fem olika Goda Såser och Grytor!

Bara värma och servera med nykokt pasta eller ris.

Lanseras v. 4 2019

FLERPORTION!

SUPERSNABBA MÅLTIDEN!

Carolines Köks färdiga goda såser & grytor värmer du i mikrovågsugn eller i gryta på spisen. Servera med nykokt pasta, bulgur, ris eller en fräsch sallad. Hela måltiden är färdig på 10 minuter, bara att ställa fram på bordet. Perfekt för 2–3 personer. Vi värnar om vår gemensamma miljö och har därför till dessa nyheter valt en form som till största del är gjord av papper, en förnybar resurs som enkelt återvinns som papper. Sortimentet består av fem olika goda såser & grytor med nettovikt 400 gram/st.

GODA GRYTAN !

KYCKLINGCURRY MED SVENSK KYCKLINGLÅRFILÉ, CURRY & GRÄDDE 6 x 400 g En kryddstark, asiatisk currygryta med kycklinglårfilé från Sverige. Krämigt god med grädde från Sverige och grönsaker som paprika och purjolök.

GODA GRYTAN !

KORV STROGANOFF MED SVENSK FALUKORV, TOMATPURÉ, GRÄDDE OCH DIJON 6 x 400 g Vego Lasagnette, veganvänlig med sojafärs från Europa, kidneybönor och paprika. Med härliga smaker av tomat, vitlök och pistou. Béchamelsåsen är mjölk- och laktosfri och fri från ägg. Toppat med veganost. En rätt med fullvärdigt protein och med höga värden av järn, en utmärkt vegansk måltid.

GODA SASTEN!

KYCKLING & PAPRIKA MED SVENSK KYCKLINGLÅRFILÉ, RÖD PAPRIKA & GRÄDDE.  6 x 400 g En smakrik sås med kycklinglårfilé från Sverige och röd paprika i en krämig sås med grädde från Sverige.

GODA SASTEN!

LAX & SPENAT MED LAX, SPENAT, VITVINSSÅS & GRÄDDE 6 x 400 g En mycket god sås med lax från Norge samt spenat i en krämig vitvinssås med grädde från Sverige. Passar utmärkt till pasta men även att använda som bas till gratänger.

GODA SASEN !

VEGO BOLOGNESE, MED SOJAFÄRS, TOMAT, OREGANO & BASILIKA 6 x 400 g  Vego Bolognese är en veganvänlig färssås för spagetti, tillagad på sojafärs från Europa och med smaker av soltorkad tomat och örter som oregano och basilika. Såsen är mjölk- och laktosfri och fri från ägg. Innehåller heller inte gluten men kan finnas spår av då vår produktion inte är glutenfri. Utmärkt även som bas till en Sin Carne, en vegetarisk variant på Con Carne.

 

PALMOLJEFRI !

100% FRI FRÅN PALMOLJA

Lanseras v. 38 2018

Från vecka 38 är vi på Carolines Kök helt fria från palmolja i våra produkter.

Vi värnar om miljön och väljer därför att helt ta bort den certifierade palmoljan från våra recept och ingredienser.

September 2018

NYHET! Måltid för 2 personer

Lanseras v. 38 2018

FLERPORTION!

SUPERSNABBA MÅLTIDEN!

Carolines Köks nyheter är supersnabba måltider för 2-3 personer. Värms i mikrovågsugn eller ugn och serveringsfärdiga på 10 minuter, bara att duka fram och njuta. Vi värnar om vår gemensamma miljö och har därför till dessa nyheter valt en form som till största del är gjord av papper, en förnybar resurs som enkelt återvinns som papper. Sortimentet består av fyra måltider med nettovikter 780-800 gram/st.

 

 LASAGNE BOLOGNESE

4 x 800 g Lasagne Bolognese, en klassisk lasagne med nötfärs, bechamelsås gjord på grädde & muskot, provencalska örter och gouda. Vårt nötkött kommer från Snellman i Finland. Det unika med detta kött är att det garanterat är 100% GMO fritt.

LAXLASAGNE

4 x 780 g Laxlasagne, en lasagne gjord på norsk lax och spenat. Härligt krämig med en vitvinssås och med en béchamelsås gjord på grädde och med en touch av muskot.

 

 MAKARONIPUDDING

4 x 800 g Makaronipudding med skinka från Sverige, makaroner och lök. Blandat med äggstanning gjord på ägg och mjölk från Sverige. Toppat med en äkta, smakrik ost.

VEGO LASAGNETTE

4 x 800 g Vego Lasagnette, veganvänlig med sojafärs från Europa, kidneybönor och paprika. Med härliga smaker av tomat, vitlök och pistou. Béchamelsåsen är mjölk- och laktosfri och fri från ägg. Toppat med veganost. En rätt med fullvärdigt protein och med höga värden av järn, en utmärkt vegansk måltid.

September 2018

Glutenfri och med sill från hållbart fiske!

Lanseras v. 38 2018

Janssons Frestelse

LIKA GOD MEN PASSAR FÖR FLER.

Lagom till högsäsong lanserar vi nu glutenfri Janssons Frestelse. Lika god och krämig och med glutenfritt ströbröd. Dessutom tar vi  ännu större ansvar då vår sill kommer från hållbart fiske och är MSC märkt. Vi har ingen sluten produktion för glutenfritt, spår kan finnas i anläggning. Förändringen gäller alla våra förpackningsstorlekar i sortimentet.

 

JANSSONS FRESTELSE 350G

LAGOM FÖR EN PERSON

 
JANSSONS FRESTELSE 700G

LAGOM FÖR 2-3 PERS.

JANSSONS FRESTELSE 2,5 KG

FÖR DELIKATESSEN

September 2018

Vi byter färg!

Våra en-portionsrätter byter färg på förpackningen!

Lanseras v. 38 2018

För att göra det smakfullare och mer tilltalande byter vi färg på vår förpackning på våra en-portionsrätter. Det nya tråget har visat på ökat intresse från konsument och en ökad försäljning.

September 2018

 

GRILLADE SVENSKA KYCKLINGSPETT

AV KYCKLINGLÅRFILÉ & UTAN TILLSATSER

Lanseras v. 37  2017

100% KYCKLINGLÅRFILÉ

Våra spett är gjorda på 100% kycklinglårfilé. Detta gör spetten väldigt saftiga och ger en fantastiskt god kycklingsmak.

100% URSPRUNG SVERIGE

Vår kycklinglårfilé är med ursprung Sverige.

100% SAFTIGT & GOTT

Kycklinglårfilé gör spetten extra saftiga och ger en väldigt god kycklingsmak. Vi har valt att enbart krydda köttet med salt och peppar, för att just den goda kycklingsmaken ska framhävas ännu mer.

100% ÄKTA UTAN TILLSATSER

Våra spett är av hög kvalitet och är fria från fosfat och är utan extra tillsatt vatten.

100% RIKLIGT MED MARINAD

Vi lanserar ett naturellt spett och tre varianter med bästsäljande marinader. Alla förpackade med rikligt med marinad.

100% ENKEL HANTERING

Förpackningen innehåller 20 st kycklingspett, á 80g/st. Förpackningen är enkel att hantera och snabb att exponera. Skaka lätt förpackningen, dra av plasten och exponera.

 

SVENSKA KYCKLINGSPETT

PÅ KYCKLINGFILÉ

NATURELLA

20 ST À 80 G

 

SVENSKA KYCKLINGSPETT

PÅ KYCKLINGFILÉ

MED  TERIYAKI

20 ST À 80 G

 

SVENSKA KYCKLINGSPETT

PÅ KYCKLINGFILÉ

MED  SWEET CHILI

20 ST À 80 G

 

SVENSKA KYCKLINGSPETT

PÅ KYCKLINGFILÉ

MED TEXAS HONEY

20 ST À 80 G

September 2017

Delikatesspaj i mindre storlek!

Lanseras v. 37 2017

För delikatessen

DELIKATESSPAJ MINI!

GODARE, MATIGARE OCH LYXIGARE PAJ.

Vi lanserar nu tre fantastiskt goda och lyxiga delikatesspajer i mindre storlek, 165g/st. Perfekt som förrätt eller som tillbehör i en middag. Pajerna är tillagade med äkta ingredienser såsom smör i pajdegen, äkta ost, svenska ägg och svensk mjölk i fyllningen. Godare kan det inte bli! Pajerna är förpackade i en liten och smidig förpackning som bidrar till att man kan exponera mer än en variant. Förpackningen innehåller 6 st pajer á 165 g.

 

VÄSTERBOTTENSOST

6 x 165 g En lyxigare och godare minipaj med smör i pajdegen. Fyllningen består av Västerbottensost®, smaksatt meden liten touch av cayenne.

GETOST HONUNG & RÖDBETOR

6 x 165 g En lyxigare och godare minipaj med smör i pajdegen. Fyllningen består av getost och rödbetor, samt en aning honung.

lAX & PEPPARROT

6 x 165 g En lyxigare och godare minipaj med smör i pajdegen. Fyllningen består av lax och goudaost, smaksatt med pepparrot.

Lyxigt god pastanyhet med smaker från Italien!

Lanseras v. 37 2017

För delikatessen

September 2017

Pastarätter har en konstant efterfrågan och ökar idag med över +20%* i dagligvaruhandeln. Den ökade efterfrågan ligger till grund för denna härligt goda nyhet. Helt unik produkt på marknaden. Färsk pasta i grunden som är färdiggratinerad. Ett lyxigt och gott pastaalternativ! DELIZIE SKINKA & ZUCCHINI Pastastubbar med en fyllning av skinka & zucchini, emmentaler, tomat- & béchamelsås.

September 2017

Lyxigt god pastanyhet med lax & skaldjur

Lanseras v. 37 2017

För delikatessen

En riktigt lyxig pastanyhet för delikatessen. Smakdemonstrationer i butik under årets första kvartal gav oss de bästa komplimangerna från konsument och kund. PASTA FRUTTI DI MARE Pasta gnocchi, spenat, lax & skaldjur i krämig vitvinssås.

September 2017

NYHET! VEGO BOLOGNESE!

För delikatessen

En omtyckt klassiker i ny smakrik och god version. Lanserades v. 4 i år som en-portion och har blivit en försäljningssuccé. Därför lanserar vi nu denna favorit även i storpack. Vego Bolognese med sojafärs och med smaker av tomat och provensalska örter. Veganvänlig och ger fullvärdigt protein. Såsen är mjölk- och laktosfri och fri från ägg. Innehåller heller inte gluten men kan finnas spår av då vår produktion inte är glutenfri. Förpackat i 1/3 gastro, en mindre, smidig förpackningsstorlek för delikatessen. Vi lanserar även Spagetti i storpack, som ett perfekt komplement.

September 2017

Nyhet!

Potatisbakelse, festligt tillbehör till en middag!

Lanseras v. 37 2017

För delikatessen

En krämigt god potatisbakelse med svensk grädde och Västerbottensost®. Ett lyxigare tillbehör till en god middag. Bakelserna är förpackade i en liten och smidig förpackning som innehåller 6 st á 145 g. DELIKATESS MINI POTATISBAKELSE MED VÄSTERBOTTENSOST® 6 X 145 G

September 2017

Nyhet!

Grillade rotfrukter med fetaost.

Ett färgstarkt och gott tillbehör till en måltid!

Lanseras v. 37 2017

För delikatessen

Ett färgstarkt tillbehör. Stora klyftor av potatis, rödbetor, palsternacka, kålrot, morot och rotselleri. Toppat med smulad fetaost! Ett lyxigare tillbehör till en måltid. ROSTADE ROTFRUKTER MED FETAOST CA 2,5 KG

September 2017

Nyhet en-portion!

Lanseras v. 37 2017

TRE GODA VARIANTER!

Vi breddar sortimentet ännu mer och lanserar nu tre goda varianter på en-portionsrätter.Med inspiration från Italien, Asien och svenska hösten. Finns i butik, i kylen, där de färska en-portions-rätterna är exponerade. Välkommen att prova!

 

DELIZIE SKINKA & ZUCCHINI

MED EMMENTALER, TOMAT- & BÉCHAMELSÅS En lyxig pastarätt med pastastubbar och med en fyllning av skinka, zucchini & emmentaler. Gratineras med tomat- och béchamelsås och samt riven goudaost.

lAX TERIYAKI

MED NUDLAR OCH GRÖNSAKER Stora, fina laxtärningar i en teriyakisås som har smakerna av bl.a. lime, ingefära och vitlök. Laxtärningar och sås slungas tillsammans med nudlar och grönsaker.

STEKT KYCKLINGFILÉ

MED SVAMPSÅS & GRILLADE ROTFRUKTER En maträtt inspirerad av hösten där råvarorna är typiska från säsongen. Stekt innerkycklingfilé med rotfrukter, blandad svamp (kantarell, karl johan, ostronskivling och shiitake) och krämig svampsås. Rotfrukterna består av extra stora klyftor av potatis och rödbetor samt stora bitar av palsternacka, kålrot, morot och rotselleri.

April 2017

Fyra Vegetariska Nyheter!

Lanseras v. 14 2017

VEGO SATAY

SOJASPETT, GRÖNSAKER, RIS & INDONESISK SÅS PÅ SOLROSFRÖ Storsäljare Chicken Satay är förebilden till denna nyhet. En asiatisk storsäljare nu i ny smakrik, god vegetarisk version.  Vår nyhet innehåller vegetariska sojaspett serverat med fantastisk god sås, som smakar likt en jordnötssås, fast gjord på kokos och solrosfrö. Lika god, men har fördelen av att alla farliga allergener är borta. En rätt med fullvärdigt protein och med höga värden av järn, en utmärks vegetarisk en-portionsrätt.

 

VEGO SOJASPETT

NATURELLA Naturella sojaspett som kan ätas kalla eller uppvärmda. Passar utmärkt tillsammans med en sallad eller ris.

VEGO SOJASPETT

MED SWEET CHILI SÅS Sojaspett marinerade i sweet chilisås. Spetten kan ätas kalla eller uppvärmda. Passar utmärkt tillsammans med en sallad eller ris.

VEGO SOJASPETT

MED INGEFÄRA & HONUNGSSÅS Sojaspett marinerade i ingefära- & honungssås. Spetten kan ätas kalla eller uppvärmda. Passar utmärkt tillsammans med en sallad eller ris.

April 2017

Våra pajer är nu ännu godare!

Alla våra 1,6 kg, 800 g och 300 g pajer förändras till det bättre!

Lanseras v. 14 2017

Lagom till alla högtider som påsk, skolavslutningar, midsommar och kräftpremiären förbättrar vi alla våra pajer. Med bättre och mer äkta råvaror är de nu mycket godare och smakrikare. 100% äkta ost  Alla våra pajer innehåller nu 100% äkta ost. Ost som Gouda, Västerbottensost® eller fetaost. 100% svensk skinka – I vår ost & skinkpaj använder vi oss av Bayonneskinka med ursprung Sverige. 100% svenska ägg och svensk mjölk – Vi använder oss enbart av ägg och mjölk med ursprung Sverige. 100% svensk kyckling – I vår 1,6 kg grillad kycklingpaj använder vi oss av kyckling med ursprung Sverige. 100% köttfärs från Finland – Vi använder oss bara av kött med ursprung Finland. Köttet kommer från familjegårdar i Finland och vi maler det själva i vår egen köttbod. Vi vet att djuren är GMO-fria och att de har levt under goda förhållanden. Det gör maten bättre för själen. Det färskmalda köttet ger ökad kvalitet och bättre smak i våra köttfärs- och tacopajer.

April 2017

Tre säsongsartiklar

Lanseras v. 14 2017

RÖKT MAJSKYCKLINGKLUBBA

MED POTATISSALLAD En klassisk sommarrätt med svensk kycklingklubba. Kan ätas kall alternativt om man värmer enbart kycklingklubban och grönsakerna. Perfekt för lunch utomhus eller till picnic.

VARMRÖKT FJORDLAX

MED POTATISSALLAD En härlig sommarrätt med varmrökt fjordlax, potatissallad och grönsaker. Rätten äter man kall och är ett perfekt lunchalternativ för att ätas utomhus eller till picnic.

KYCKLINGSPETT

MED MARINERAD PASTASALLAD Saftigt gott kycklingspett med en pestomarinerad pastasallad och en kall vitlöksdressing. Rätten kan ätas kall alternativt om man värmer enbart kycklingspettet och grönsakerna. Perfekt till lunch utomhus eller till picnic.

Februari 2017

Vi byter utseende!

Vecka 4 2017 byter vi utseende och gamla Carolines Kök byts ut till nya.

Vecka 4 ändrar vi utseende och får en ny logotype, design och förpackning. Vår nya design ska inspirera till matglädje. Flera av våra rätter är även förbättrade både smak- och kvalitetsmässigt. Vi väljer noggrant våra råvaror och mathantverk kännetecknar vårt arbete i allt vi tillagar på Carolines Kök. Som exempelvis: – Vi maler vår egen köttfärs med färskt kött vars ursprung är Finland. Ett grannland med lika god djurhållning som Sverige. Vårt kött håller hög kvalitet och är GMO-fritt. – Tillagar våra pajer från grunden. Från deg till gräddning. Och våra nya delikatesspajer har märkningen Från Sverige. – Vi gör våra egna rårörda lingon. Och självklart är lingonen från Sverige. – Vår nya förpackning, för en-portionsrätterna,  är miljövänlig och till 70% tillverkat av återvunnen plast. Självklart är ytan där maten exponeras gjord av nytillverkad plast men i övrigt är den gjord av återvunnen PET.

Februari 2017

Vi gör våra egna rårörda lingon

– godare, lyxigare och bättre smakupplevelse för konsument

Våra råvaror är noga utvalda och vi lagar mat som hemma fast i större kastruller. Och mathantverk kännetecknar vårt arbete i allt vi tillagar på Carolines Kök. I några av våra en-portionsrätter erbjuder vi lingon som tillbehör i rätten, vilket vi är ensamma om på marknaden att göra. Rätten blir mer komplett serverad anser vi. Från v. 4 2017 gör vi egna rårörda lingon och självklart är lingonen från Sverige. Detta ger konsumenterna en godare, lyxigare och bättre smakrikare upplevelse.

Februari 2017

Delikatesspaj

– godare, matigare och lyxigare paj, med fokus på svenska råvaror

Våra Delikatesspajer är en lyxigare paj med ännu mer ost, grädde och fler ägg. En godare och matigare paj med omsorgsfullt utvalda råvaror och äkta matglädje. Sortimentet består av tre pajer i vikten 1.6 kg, Västerbottensost®, Ost & skinka och Broccoli Ädelost. De två förstnämnda varianterna Västerbottensost® och Ost & skinka har dessutom märkningen Från Sverige. En märkning som innebär att pajerna till störst del innehåller råvaror som kommer från Sverige.

Februari 2017

Tre unika nyheter

CHICKEN CASHEW

MED GRÖNSAKER, RIS & CASHEWNÖTTER En thailändsk favorit som idag känns väl igen och äts i många svenska hem. Svensk kycklinglårfilé med grönsaker tillsammans med en het sås med klassiska thailändska smaker som citrongräs och ostronsås. Toppas med cashewnötter och serveras med ris.

VEGO BOLOGNESE

SPAGETTI MED SOJAFÄRS, TOMATSÅS & ÖRTER En omtyckt klassiker i ny smakrik och god version. Vegetarisk Spagetti Bolognese med utgångspunkt från sojafärs och med smaker av tomat och provençalska örter.

PASTA FRUTTI DI MARE

LAX, SKALDJUR & SPENAT I KRÄMIG VITVINSSÅS En mycket god pastarätt med krämig vitvinsås, lax, skaldjur & spenat. Serveras med pasta gnocchi, en pasta med form av djupa snäckor, som utsökt tar upp såsen i rätten.